ВЕЛИГДЕНСКИ ПАТУВАЊА
ЛЕТО 2019 - ГРЦИЈА
ЛЕТО 2019 - ЕГИПЕТ
ЛЕТО 2019 - БАЛИ
ЛЕТО 2019 - АЛБАНИЈА
СИЦИЛИЈА 2019
Автобуски програми - Метеори & Лутраки
Метеори & Лутраки

СОЛУН - ПАРАЛИЈА - МЕТЕОРИ - ЛУТРАКИ - СКОПЈЕ

1 ден 27.04.2019 СКОПЈЕ – СОЛУН – ПАРАЛИА
Состанок со групатa на Дрво декор. во 05.00. Поаѓање за Солун. Слободно време за прошетка низ  шопинг центарот КОСМОС и ИКЕА. Поаѓање за Паралиа околу 14:00ч. која се наоѓа во областа Пиериа – една од најпознатите летувалишта во Грција. Сместување во хотел. Moжност за Факултативна Вечера- (вечера со музика и пијалок). Ноќевање.

2 ден. 28.04.2019  ПАРАЛИА – МЕТЕОРИ—ПАРАЛИА
Појадок. Факултативно посета на Метеори . Пристигнување во Каламбака и посета на најголемата фабрика за икони и ретка можност да се види изработка на икони. Разгледување на импресивната природа и 6те манастирите изградени на карпите. Посета на еден од отворените манастири ( Варлам, Големиот Метеор или Св.Стефан). Во вечерните часови враќање во Паралија. 

3 ден 29.04.2019 ПАРАЛИА – ЛУТРАКИ - СКОПЈЕ
Појадок. Поаѓање за Лутраки место каде што се наоѓа најстарата и најпозната термална бања во Грција, на надморска висина од 420м помеѓу планините Кожув и Кајмакчалан.Температурата на водата во базените изнесува 37-38 целсусови степени. Можност за прошетка низ градот или капење во базените. Поаѓање за Скопје во попладневните часови.

 

ЦЕНА НА АРАНЖМАНОТ:  4.200 ден.

 

Во цената на аранжманот вклучено е:


Превоз со високо туристички автобус 

Сместување во хотел во Паралиа  на база 2 НП (ноќевање со појадок)

Посета на Лутраки Организација и реализација на патувањето

Во цената на аранжманот не е вклучено: 

Патничко осигурување         

Посета на Метеори 10 евра       

 Влезница за Метеори  ( 3 евра )       

 Факултативна вечера во Паралиа ( 20 евра )       

Користење на базените во Лутраки ( 2евра и 3евра)

 

За раеализација на ова патуавње потребен е минимум од 45 патници.


За реализација на факултативите потребен е минимум од 30 патници.